Wielu ludzi docenia dobre jedzenie. Próbujemy oglądać się za doskonałymi restauracjami oraz kosztować smaków, które pochodzą z całego świata. Dlatego coraz większym zainteresowaniem cieszy się dobra restauracja serwująca sushi. Tego rodzaju przekąski bywają doceniane przez bardzo dużą ilość ludzi , dlatego restauracje, które je oferują zaczynają powstawać w bardzo wielu miejscach. Staramy się myśleć o tym, jakie posiłki jemy i w jakich lokalach się stołujemy, więc często wybieramy się do tego typu restauracji. W dzisiejszym świecie już coraz częściej smaki i zapachy z różnych krajów są dostępne bez problemu. W restauracji tego rodzaju jesteśmy w stanie spróbować doskonałych dań, które są wspaniale podane i doskonale smakują.TAO BY ZEN JEDYNE TEPPANYAKI W KRAKOWIE Ludzie delektują się posiłkami , a także starają się w jak największym stopniu kosztować smaków świata. Jedzenie nie jest dziś koniecznością, ale przyjemnością tak więc dobrze jest znaleźć taki smak, który sprawi nam przyjemność. Sushi to obecnie najczęściej wybierane danie, które znajduje zainteresowane osoby w bardzo wielu miejscach na świecie. Sushi niewłaściwie definiowane jako danie z surowej ryby [pochodzi z okręgu Azji południowo – wschodniej. Początkowo sushi oznaczało metodę poddawania konserwacji ryb. W dzisiejszych czasach sushi można podzielić na dwie kategorie – dania dostosowanego do gustów europejskich, oraz opcji azjatyckiej. Co stanowi różnicę? Szczególnie wybór elementów potrawy. Sushi tworzone jest z ryżu, różnego rodzaju owoców morza, jarzyn, grzybów, jajek oraz oczywiście ryb. Zależnie od preferencji konsumentów, ryba może być ugotowana bądź surowa. Ryż zawsze jest jednakże ugotowany, a najpierw zakwaszony z wykorzystaniem octu ryżowego. Wyróżniamy wiele gatunków sushi, ze względu na procedurę przyrządzenia oraz użyte produkty spożywcze. Do najczęściej spotykanych rodzajów potrawy zaliczają się : nigiri oraz maki. Nigiri to połączenie ryżu, z którego tworzy się walcowate pałeczki oraz kawałka ryby. Tworzenie maki opiera się na ułożeniu ryby oraz ryżu na fragmencie algi oraz zwinięcie całej kompozycji. Potrzebne jest przy tym użycie specjalnej maty bambusowej. Jeżeli jesteśmy przy temacie konsumowania sushi – istotne jest tylko, by wkładać do ust kawałki w całości. Stąd też należy zwrócić uwagę, by danie podawać pokrojoną na niewielkie porcje.